16 szept Cideres sangria
Sok gyümölcs és a lehető legkevesebb hozzáadott cukor – ilyen egy jó koktél.
Hozzávalók:
Cider
Száraz fehérbor (pl. Pinot gris vagy Sauvignon blanc)
Kombucha
Alma
Körte
Fahéj, esetleg ánizs
Szóda
Elkészítés módja:
Sangria készítésénél mindig a gyümölcsökkel kezdünk: az almát és a körtét vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a fahéjrudakat, ízlés szerint a csillagánizst, majd a beöntjük a fehérbort, a cidert és a kombuchát. Gyengéden megkevergetjük, és legalább egy, de legfeljebb 24 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor némi szódavizet önthetünk az italhoz (de nem túl sokat), hogy friss buborékok keletkezzenek a felszínén.