07 szept Cékla – Füstölt cékla túróval
Jamie Olvier receptje.
Hozzávalók:
- 3-4 közepes cékla
- 15 dkg túró
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 dl joghurt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- friss fűszernövények (pl kakukkfű, zsálya, borsikafű)
Elkészítés:
Beüzemeljük a faszénsütőt, még akkor is, ha a télen nem szívesen grillezünk. A céklákat duplán hajtogatott fóliába csomagoljuk, megszurkáljuk késsel és 30-40 percre a parázs közé dugjuk, ameddig megpuhul. Közben elkészítjük az öntetet. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olívaolajat, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Ha a cékla megpuhult, a feketére égett részeket levágjuk és felszeleteljük. A túrót rátesszük és még melegen beburkoljuk.
Forrás: www.nlc.hu