Almás-pekándiós párna

Dióval vagy mandulával is tökéletes.

Hozzávalók

1/2 bögre cukor

2 teáskanál őrölt fahéj

csipetnyi só

8 egész teljes kiőrlésű angol muffin

8 evőkanál lágyított vaj

1/3 bögre barnacukor

1 nagy alma, vékonyra szeletelve

Félbevágott pekándió (dió vagy mandula)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-fokra. Egy tálban keverjük össze a cukrot, a fahéjat és a sót, majd tegyük félre. Vágjuk ketté az angol muffinokat, és kenjük meg őket vajjal, majd szórjuk meg barna cukorral. Rendezzük el a tetejükön az almaszeleteket és a pekándiókat, majd szórjuk meg a fahéjas cukorkeverékkel.

Helyezzük a muffinokat egy sütőlapra, és süssük őket 7-8 percig. Kapcsoljuk be a grillsütőt, és grillezzük 1-2 percig, amíg a cukor karamellizálódni kezd, és közben végig figyeljünk, hogy a pekándió ne égjen meg. Vegyük ki, és tálalás előtt hagyjuk állni 5 percig.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás