11 nov Almás-pekándiós párna
Dióval vagy mandulával is tökéletes.
Hozzávalók
1/2 bögre cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
8 egész teljes kiőrlésű angol muffin
8 evőkanál lágyított vaj
1/3 bögre barnacukor
1 nagy alma, vékonyra szeletelve
Félbevágott pekándió (dió vagy mandula)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-fokra. Egy tálban keverjük össze a cukrot, a fahéjat és a sót, majd tegyük félre. Vágjuk ketté az angol muffinokat, és kenjük meg őket vajjal, majd szórjuk meg barna cukorral. Rendezzük el a tetejükön az almaszeleteket és a pekándiókat, majd szórjuk meg a fahéjas cukorkeverékkel.
Helyezzük a muffinokat egy sütőlapra, és süssük őket 7-8 percig. Kapcsoljuk be a grillsütőt, és grillezzük 1-2 percig, amíg a cukor karamellizálódni kezd, és közben végig figyeljünk, hogy a pekándió ne égjen meg. Vegyük ki, és tálalás előtt hagyjuk állni 5 percig.