28 szept Almás palacsinta
Hozzávalók:
- 20 dkg alma (reszelt, savanykás)
- 2 db tojás
- 200 g finomliszt, vagy zabpehelyliszt
- 5 dl 1,5%-os tej
- 50 g vaj (olvasztott)
- 2 ek cukor, vagy energiamentes édesítőszer
- 1 csipet só
- ízlés szerint fahéj
- repceolaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember