Almás-fahéjas palacsinta

Friss almakockákkal és tejszínhabbal is tálalható.

Hozzávalók

2 bögre teljes kiőrlésű liszt

¼ bögre csomagolt világos barna cukor

1 evőkanál őrölt fahéj, plusz több a tálaláshoz

1 evőkanál sütőpor

3/4 teáskanál só

1 bögre zsíros tej, plusz szükség szerint még több tej 

3/4 bögre író

2 nagy tojás

1 1/2 bögre reszelt alma (kb. 3 almából)

1 evőkanál citromlé

1 teáskanál vaníliakivonat

4 evőkanál sózott vaj, megolvasztva és kissé lehűtve, plusz még több a sütőlaphoz és a tálaláshoz.

Tejszínhab és kockára vágott alma a tálaláshoz.

Elkészítés

1. Keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat, a sütőport és a sót egy nagy tálban. 

2. Egy külön tálban keverjük össze a tejet, az írót, a tojásokat, a reszelt almát, a citromlevet és a vaníliát. Lassan csorgassuk bele az olvasztott vajat, közben élénken keverjük fel. 

3. Egy gumispatula segítségével kezdjük el óvatosan keverni a száraz hozzávalókat, miközben lassan beleöntjük a nedves hozzávalókat, majd hajtogassuk a tésztát. Addig folytassuk a hajtogatást, amíg minden össze nem áll, de a tésztának még mindig darabosnak kell lennie. Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk pihenni a pulton 45 percig vagy 1 óráig.

4. Közepes lángon melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt. Ha a tészta sűrű, és vékonyabb palacsintát szeretnénk, adjunk hozzá legfeljebb 1/4 csészével több tejet. Kenjük ki a serpenyőt vajjal, és minden palacsintához öntsünk  1/4-1/3 csésze tésztát a serpenyőbe. Addig hagyjuk sülni, amíg buborékok képződnek a felszínén, majd fordítsuk meg, és süssük további 1-1½ percig. Tejszínhabbal, kockára vágott almával és egy csipetnyi fahéjjal tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás