07 okt Almás-Fahéjas palacsinta
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre 1,5%-os tej
- 2 db közepes alma
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor, vagy energiamentes édesítőszer pl.: eritritol
- ízlés szerint fahéj
- 1 csipet só
- 1-2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
Szórd egy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot, a fahéjat és a sót. A tojást kezdd habosítani, öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat. Gépi habverővel kezdd összedolgozni a masszát. Akkor jó, ha sima, egynemű. Az almát mosd meg, törölgesd le, és vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le. Rakd a palacsintatésztába, és óvatosan keverd össze.
Ecset segítségével kenj ki véknyan egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és rakj bele egy kis merőkanálnyi masszát. Süsd meg a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus