23 szept Almás-brokkolis-karfiolos saláta citrommal
Gyorsan elkészíthető, sokáig eltartható őszi saláta.
Hozzávalók:
Brokkoli
Karfiol
Alma
Vöröshagyma
Zeller
Póréhagyma
Aszalt vörösáfonya
Feta sajt
Pörkölt, sós mandula
Az öntethez:
Majonéz
Olívaolaj
Citromlé
Méz
Fokhagymapor
Só, fekete bors
Elkészítés módja:
Az öntethez egy kis tálban dolgozzuk össze a majonézt, az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, a fokhagymaport, majd sózzuk-borsozzuk meg az elegyet. Egy nagy tálba dobáljuk bele az apróra vágott zöldségeket, a feta sajtot és a mandulát. Öntsük bele a tálba az öntetet, majd legalább 30 percre tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A saláta légmentesen lezárva 4 napig tárolható a hűtőben.