29 jún Alma – Almás heringsaláta
Hering helyett más konzerv ecetes hallal is készíthetjük.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 alma (golden)
- 2 fehérrépa (főtt)
- 2 evőkanál majonéz
- 1 dl joghurt
- 3-4 evőkanál tejföl
- fél citrom
- 4 ecetes hering
- őrölt bors
- só
A díszítéshez turbolya
Elkészítés:
A hagymát kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A répákat felkarikázzuk. A majonézt, a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A heringről a levet leöntjük. Salátástálban a répát, az almát és a hagymát óvatosan összekeverjük, a joghurtos szósszal leöntjük, és óvatosan megkeverjük. Tányérokra osztjuk, rárakjuk a heringeket, és turbolyával vagy kaporral díszítve, frissen tálaljuk. Rozskenyeret vagy barna kenyeret kínálunk hozzá.
Variáció:
Hering helyett más konzerv ecetes hallal is készíthetjük. Salátánk főfogássá lép elő, ha a joghurtos szósz hozzávalóinak mennyiségét megkettőzzük, adunk még hozzá 25 dkg reszelt fejes káposztát és 60 dkg kockákra vágott főtt burgonyát.