17 szept Áfonya – Mártás vörösborral
Magában is nagyon finom! Vadételek mellé ajánljuk.
Vörösboros áfonyamártás
Hozzávalók
2 evőkanál szárított áfonya
2 alma
2 dl majonéz
1 dl tejszín
1 dl vörösbor
2 szem összetört szegfűszeg
mustár, cukor, só és őrölt fehérbors
Elkészítés
A szárított áfonyát a vörösborban addig főzzük, amíg sűrű pépet kapunk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, megtisztított és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehérborsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínből vert habot is. Azonnal fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hűtőszekrényben sokáig eláll, tehát a tejszínt csak fogyasztás előtt keverjük bele!
(www.mindmegette.hu)