Kajszibarackos krémleves

Nyári kánikulában kitűnő hűsítő.

Hozzávalók 4 főre

  •     0,5 kg kajszibarack
  •     2-3 szegfűszeg
  •     2-3 db fahéj
  •     1 cs vaníliás cukor
  •     1 cs vaníliás pudingpor
  •     2 dl tejföl
  •     cukor (ízlés szerint)
  •     csipet só

Elkészítés
    A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és meghámozzuk.
    Ha jó érett, kinyomjuk a héjából. Pár szép darabot félreteszünk.
    Annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
    Beletesszük a fűszereket, csipet sót, és ízlés szerint a cukrot.
    Pár percet forraljuk, és botmixerrel pépesítjük
    A pudingport elkeverjük a tejföllel, és kevés meleg vízzel.
    Ezzel behabarjuk a krémlevesünket.
    Pár percet forraljuk, kevergetjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis cukrot.
    Jól lehűtve tálaljuk. A félretett barackokat beledaraboljuk, és tejszínhabbal díszítjük.

Tipp:
Kánikula idején bármikor hűsítő finomság. Nyári hőségben nagyon kívánja az ember a hideget. Ez a krémleves felér egy fagyival, nagyon hamar mindenki kedvence lesz.
Cukor helyett édesítőszerrel is készíthetjük.

Forrás: nosalty.hu 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás