Zúzmara Futófesztivál – kellemes időben létszámcsúccsal

A rendezvényen a Naponta 3×3 program csapata almát, almaszirmot és almalevet kóstoltatott a résztvevőknek és az eseményre kilátogatóknak.

A Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál egyik izgalma az időjárás és vele az, hogy az esemény amúgy is változatos terepviszonyait hogyan alakítja az égi áldás. Január elején bármi megtörténhet, lehet hó, jég, eső, tavaszi napsütés. 2019-ben ezek majdnem mindegyikében része lehetett az esemény futóinak. Reggel, a Versenyközpont nyitása idején még gyenge eső áztatta az útvonalon korábban jegesre fagyott havat, aztán rövid időn belül a 2-3 fokos hőmérséklet elkezdett megágyazni a későbbi latyaknak. Útvonalas kollégánk reggel a gumicsizmát ajánlotta viselésre futócipő helyett, mely szerinte bár a rajtban még furán veheti ki magát, később garantáltan értelmet nyer. Igaza lett.

A Zúzmara Futófesztivált 2019-ben az 5 km-es futammal nyitották meg. Hogy az útvonalon a zsúfoltságot elkerüljék, a több mint 1700 fős mezőny 3 részletben indult útnak a Hungexpo G pavilonjában kialakított rajtegyenesből. A nap legrövidebb távjának mezőnye most is nagyon változatos képet adott, atléták és amatőr futók gyerekek, felnőttek, idősek, családok, párok és baráti társaságok egyaránt rajthoz álltak. A mezőnyben 158 olyan futó volt, akinek nem ez volt az egyetlen futama a mai napon, ők több távon is rajthoz álltak. Azok, akik egy futammal nem érték be, összesen 4 féle kombinációból választhattak: 5+10 km, 5+21 km, 10+21 km, 5+10+21 km. A mezőny leggyorsabb futója, Nagy Richárd 18:50-es időeredménnyel ért vissza a G pavilonba, a 20 C fokosra felfűtött célterületre. Richárdot Simák Gergő követte a célban 19:13-as idővel. Érdekesség, hogy a harmadik helyre a mindössze 11 éves Kalász Bertold (19:43) ért oda. A Nők között Staicu Simona remekelt 19:51-es idővel, a dobogóra Sass Diána(20:36) és Sági Barbara(21:12) állhatott fel mellé.

Forrás: futanet.hu


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás