Zöldborsó télire, házilag

Hozzávalók:

  • 2 kg zöldborsó
  • 6 ek. cukor
  • 2 kávéskanál só
  • víz

Elkészítés: A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a borsót szűrőkanállal üvegekbe merjük, de úgy, hogy csak háromnegyed részig legyen az üvegekben. Ráöntjük a langyosra hűlt főzőlevet, majd lezárjuk. Nedves dunsztban fél órát gőzöljük.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás