Zöldborsó – Spenótos borsósaláta

A spenótos borsósaláta egy nagyon egyszerűen elkészíthető köret, amely nem csupán nagyon finom, de remekül passzol egy laza nyári grill menübe. Ráadásul szuper egészséges is, így valójában minden elvárást kielégít.

Hozzávalók

  •     20 dkg zöldborsó
  •     10 dkg cukorborsó
  •     10 dkg mangetout
  •     10 dkg bébi spenót
  •     1 maréknyi mentalevél
  •     Öntethez: fél-fél ek olívaolaj és Dijoni mustár, 1 ek vörösborecet, fél tk aprított fokhagyma, fél tk méz (opcionális)

Elkészítés
    A borsókat 2 percig forró, sós vízben blansírozzuk vagy forró víz felett 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
    Az öntetet elkeverjük.
    Egy tálba szórjuk a spenót leveleket majd a borsókat, végül a mentla leveleket. Lelocsoljuk az öntettel, elkeverjük.

Tippek
    Tálaljuk nyári ételek mellé – ideális köret grillezéshez.
    Bár a saláta nagyon gyorsan összedobható, előre is elkészíthető, így lehet a főételre koncentrálni.
    A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott, a cukorborsó legyen zsenge, és héjával együtt főzzük meg!
    A spenótos borsósaláta egy szuperétel bomba – remek vitaminbevétel nyáron. Mivel kissé édes, gyerekeknek is ízlik. Méregtelenítésre is alkalmas.

Forrás: www.tutitippek.hu



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás