Tökös lecsó

Egyszerűen elkészíthető, szuper nyári fogás, egy kis tökkel megbolondítva!
 

Hozzávalók / 2 adag

  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kis db közönséges tök
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés

  1. A hagymát félbe, majd szeletekre, a paprikát vékony karikákra, a paradicsomot kockákra vágjuk. A tököt meghámozzuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk.
  2. Egy edényben olajat hevítünk majd megfonnyasztjuk a hagymát. Jöhet mellé a paprika, majd 5-10 perc alatt azt is megfonnyasztjuk.
  3. A felkockázott paradicsommal, majd a fűszerekkel folytatjuk, és újabb 5-10 perc főzéssel. Legvégül a felkockázott tököt is hozzáadjuk a lecsóhoz, majd ha az is picit megpuhult, tálalhatjuk is.
  4. Jó étvágyat!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás