Sütőtökös bableves

Bableves tökhéjban, mint a mesében.

Hozzávalók:

  • 35 dkg bab (fehér)
  • 1 kg sütőtök (tisztitott)
  • 4 burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje a babot, és felforraljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és villával kissé összenyomkodjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a levesbe keverjük, és zellerlevéllel megszórjuk.

Variáció:

A levest megszórhatjuk pirított tökmaggal is. 4 evőkanál sütőtökmagot megtisztítunk, megszárítjuk, és 1 evőkanál olajban megpirítjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, és megsózzuk.

Tálalhatjuk úgy is, hogy a levest tökhéjban adjuk az asztalra. A sütőtököt vízszintesen kettévágjuk, és a belsejét kiszedjük úgy, hogy a héjánál mindenütt 2 cm-es réteget meghagyunk.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás