Spárga – Spárgával tűzött csirkemell sajtmártásban

A spárga valószínűleg a Földközi-tenger medencéjéből származik, a vadon termő spárgát már az egyiptomiak és a görögök is fogyasztották.

Hozzávalók:
4 db fél csirkemell (vagyis 2 csirkemell), 12 db spárga, 8 kis gerezd fokhagyma, 5-6 szelet bacon, 10 dkg márványsajt, 3 dl tejszín, 1 evőkanál parmezán, só, bors, olívaolaj, vaj

Elkészítés:
A melleket hegyes, éles késsel felszúrjuk, megtöltjük a megtisztított spárgákkal, megsózzuk, borsozzuk, és olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt elősütjük.

A bacon-szeleteket tűzálló tál aljára fektetjük, és rátesszük a megsütött húsokat. 

A sajtmártáshoz a tejszínt fazékba öntjük, beletördeljük a márványsajtot és a parmezánt, majd kis lángon addig főzzük, amíg a sajtok elolvadnak. A mártást a húsokra öntjük, a tetejére 1-1 paradicsomkarikát is tehetünk. 15-20 percig lefedve sütjük, majd megpirítjuk.

Forrás: Kiskegyed



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás