Párolt lilakáposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej lilakáposzta
  • 2 fej hagyma
  • 5 dkg kristálycukor, vagy energiamentes édesítőszer
  • 0.5 dl ecet
  • 1 csipet köménymag
  • bors
  • 0.5 dl olaj

Elkészítés: A párolt káposzta elkészítéséhez a káposztát legyaluljuk. A hagymát apró darabokra vágjuk. A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen. Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk. A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük. Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc. Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk. Sültekhez kiváló opció köretként (liba, kacsa, sertés).

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás