Miért együnk salátát?!

A kiegyensúlyozott táplálkozás egyik nélkülözhetetlen eleme a megfelelő gyümölcs- és zöldségfogyasztás. A salátafélék friss leveleit tavasz végétől a tél beálltáig élvezhetjük. Talán az egyik legismertebb salátaféle a fejes saláta, de igen ismert továbbá hazánkban a jégsaláta, a madársaláta, az endívia és a római saláta is.

A saláták nem csak finomak, de egészségesek is!

  • Kitűnő rostforrások, ezáltal pozitív hatással bírnak az emésztési folyamatokra.
  • Magas víztartalmuk révén hozzájárulnak a szervezet folyadékigényének kielégítéséhez.
  • Remek vitamin-és ásványianyagforrások.
  • Legtöbbjük nátriumban, foszforban és káliumban gazdag.

A saláták felhasználása:

A saláták színben és formában is igen változatosak, valamint a felhasználásuk terén is sok a lehetőség! Bár a salátákat leginkább nyersen fogyasszuk, de nagyszerű ízvilággal rendelkeznek párolva, valamint pirítva is. Ízviláguk tovább bolondítható különféle öntetekkel, továbbá fűszerekkel is.

Készítette: Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás