Meggyes-kókuszos pávaszem

Pápaszem, pávaszem, macskaszem, mindenki máshogy ismeri, a töltelék is variálható, a lényeg viszont változatlan. Isteni finom! 🙂
Próbáljátok ki ezt a meggyes-kókuszos verziót, régi házi recept alapján!

Hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 0.5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 10 g friss élesztő
  • 200 g finomliszt
  • 75 g vaj
  • 3 db tojássárgája (1 a kenéshez)

Töltelékhez:

  • 250 g meggy
  • 2 db tojásfehérje
  • 75 g porcukor
  • 50 g kókuszreszelék
  • 150 g sárgabaracklekvár

Elkészítés

Tészta:

  1. Egy pohárba töltjük a langyos tejet, a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Elkeverjük, majd 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szórjuk a lisztet és a vajat, majd elmorzsoljuk. A lisztes keverék közepére öntjük az élesztős tejet és 2 db tojássárgáját, majd tésztát gyúrunk.
  3. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük. Jöhet a töltelék elkészítése.

Töltelék:

  1. A meggyet egy szívószál segítségével kimagozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy tálba öntjük a tojásfehérjéket, majd a porcukorral és a kókuszreszelékkel kemény habbá verjük.
  3. Visszatérünk a tésztához.

Összeállítás

  1. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd hosszanti irányban mindkét szélére felsorakoztatjuk a meggyeket. Óvatosan feltekerjük, majd a közepét megkenjük baracklekvárral.
  2. A baracklekváros részlegre lapátoljuk a kókuszos keveréket, a tészta széleit megkenjük egy felvert tojássárgájával, majd 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
  3. 10 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás