Körte

Körte (Pyrus communis) már az antik világban is elterjedt gyümölcs volt, hiszen a római és a görög szerzők egyaránt gyakran említik. A körte sok élelmirostot tartalmaz, ennek fele a gyümölcs héjában található. Ezek a rostok vízmegkötő tulajdonságuknál fogva serkentik a bélműködést, ezért megelőzhetik a bélrenyheséggel, székrekedéssel járó panaszokat. Jóvoltukból a lehetséges rákkeltő anyagok is felhígulnak, gyorsabban távoznak az emésztőcsatornából, így elejét vehetjük egy esetleges vastagbélrák kialakulásának. A körte pektintartalma megközelíti az almáét. A pektin gátolja a zsiradékok és a koleszterin felszívódását, ill. befolyásolja a koleszterin anyagcseréjét. A lédús, lágy és édes fajtákat keressük! Kitűnően tartósítható, aszalható, de frissen is tárolható hűtőházakban.

Tudj meg többet róla

A téli körtéket főleg Délnyugat-Dunántúlon és az északi fertályban termesztik, a nyári és őszi fajtákat inkább a Duna-Tisza közén. Fő fajtáink a Klapp Kedveltje,

A legelterjedtebb körtefajták A legelterjedtebb körtefajták Bosc kobakTermesztési aránya Magyarországon a legnagyobb. Szeptember közepén szedhető tartós tárolásra, ami

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás