Kínai kel – Sajtos-majonézes kínai kel saláta

Frissítő különleges saláta.

Hozzávalók:

  •     1 zsenge kínai kel (kb. 50 dkg)
  •     3 dl tejföl
  •     1 citrom
  •     kevés cukor
  •     só
  •     3 dl majonéz
  •     kevés bors
  •     őrölt kömény
  •     1 doboz kukorica
  •     10 dkg füstölt sajt
  •     1 szál sárgarépa
  •     kevés dió

Elkészítés:
A kelt apróra vágjuk, enyhén lesózzuk. A majonézt a tejföllel és a fűszerekkel egy nagyobb üvegtálban összekeverjük. Ezután beleforgatjuk a kelt, a kukoricát, a lereszelt sárgarépát és a kis kockákra vágott sajtot.
Ízlés szerint sózhatjuk, esetleg édesítjük, s citromlével meglocsoljuk. A végén darált dióval is megszórhatjuk, amikor kis edényekben kitálaltuk. 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás