Receptek

Kelbimbó – Pikáns serpenyős kelbimbó

A pikáns serpenyős kelbimbó egy zseniálisan finom köret, amely elkészítése is egyszerű. Nem szükséges ugyanis külön megpárolni vagy főzni hozzá a kelbimbót, a serpenyőben fedő alatt néhány perc alatt megpárolódik. Tökéletes ünnepi köret húsok mellé..

Hozzávalók:

  •     50 dkg (friss) kelbimbó
  •     1 fej hagyma
  •     1 gerezd fokhagyma
  •     10 dkg szalonna
  •     1 ek olívaolaj
  •     2 dkg vaj vagy Rama
  •     2 ág friss kakukkfű
  •     4 friss zsályalevél
  •     2 dkg parmezán
  •     2 ek vörösborecet
  •     1 citrom leve
  •     só

Elkészítés:

    A kelbimbót tisztítsuk meg, azaz vágjuk le a külső leveleit. A kicsiket hagyjuk egészben, a nagyobbakat vágjuk ketté (ha akadna néhány óriási, vágjuk 4 részre).
    A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A szalonnát csíkozzuk fel.
    Az olívaolajat a (fedeles) seprenyőben forrósítsuk meg, a szalonnát süssük rajta ropogósra, majd papír kéztörlőre szedjük ki.
    A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat, olvasszuk össze, majd pároljuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a kelbimbót. Pirítsuk néhány percig, majd öntsünk alá 2-3 ek vizet, adjuk hozzá a zöldfűszereket, fedjük le, és pároljuk kb. 5 percig, amíg kellemesen ropogós, de már nem nyers (kóstolással ellenőrizzük az állagot, ha szükséges, öntsünk még alá vizet a párolódáshoz).
    Ha kész, húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá az ecetet, citromlevet, a ropogós szalonna csíkokat és a durvára reszelt parmezánt. Sózzuk ízlés szerint és azonnal tálaljuk.

Tippek:

    A kelbimbó állagra akkor ideális (és a legfinomabb) ha ropogósan puhára (azaz nem túl puhára) párolódik.
    Bár ez elvileg köret, de még magában fogyasztva is nagyon finom!
    A pikáns serpenyős kelbimbó ideális ünnepi köret húsok mellé.

Forrás: www.tutitippek.hu

Mi a véleményed?

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás