Húsos saláta előétel

Mediterrán vitaminbomba.

Hozzávalók

1 fej római saláta

1/2 kis fej radicchio

1/2 bögre pepperoncini

1/2 cs. pirított pirospaprika

1 kg bocconcini, negyedelve vagy mozzarella

1 1/2 bögre pácolt articsókaszív

25 dkg provolone sajt, 1 centis kockákra vágva

25 dkg szalámi, 1 centis darabokra vágva

10-15 dkg szeletelt pepperoni, negyedelve 

1 1/4 teáskanál só

Fekete bors, ízlés szerint

1/4 bögre vörösborecet

1/2 bögre olívaolaj

Ropogós friss kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

Vágjuk fel a római köményt és a radicchiót, és keverjük össze egy nagy tálban. Vágjuk apróra a pepperoncinit és a sült pirospaprikát, tegyük a tálba, majd adjuk hozzá a bocconcinit, az articsókaszívet, a provolonét, a szalámit, a pepperónit, 1 teáskanál sót és néhány szem borsot.

Egy közepes tálban keverjük össze az ecetet, a pepperoncini sós páclét, a maradék ¼ teáskanál sót és néhány szem borsot. Folyamatosan kevergetve, lassan csorgassuk bele az olívaolajat, amíg össze nem keveredik.

Forgassuk össze a salátát, majd öntsük rá az öntetet, és forgassuk össze újra. Kenyérrel tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás