11 nov Húsos saláta előétel
Mediterrán vitaminbomba.
Hozzávalók
1 fej római saláta
1/2 kis fej radicchio
1/2 bögre pepperoncini
1/2 cs. pirított pirospaprika
1 kg bocconcini, negyedelve vagy mozzarella
1 1/2 bögre pácolt articsókaszív
25 dkg provolone sajt, 1 centis kockákra vágva
25 dkg szalámi, 1 centis darabokra vágva
10-15 dkg szeletelt pepperoni, negyedelve
1 1/4 teáskanál só
Fekete bors, ízlés szerint
1/4 bögre vörösborecet
1/2 bögre olívaolaj
Ropogós friss kenyér a tálaláshoz
Elkészítés
Vágjuk fel a római köményt és a radicchiót, és keverjük össze egy nagy tálban. Vágjuk apróra a pepperoncinit és a sült pirospaprikát, tegyük a tálba, majd adjuk hozzá a bocconcinit, az articsókaszívet, a provolonét, a szalámit, a pepperónit, 1 teáskanál sót és néhány szem borsot.
Egy közepes tálban keverjük össze az ecetet, a pepperoncini sós páclét, a maradék ¼ teáskanál sót és néhány szem borsot. Folyamatosan kevergetve, lassan csorgassuk bele az olívaolajat, amíg össze nem keveredik.
Forgassuk össze a salátát, majd öntsük rá az öntetet, és forgassuk össze újra. Kenyérrel tálaljuk.