Házi sűrített paradicsom

Hogy miért érdemes otthon készíteni sűrített paradicsomot?

  • Mert olcsóbb, főleg ha a paradicsomot mi magunk termeljük meg.
  • Mert egészségesebb, mint a tartósítószerekkel, adalékokkal dúsított bolti paradicsom (tisztelet a kivételnek).
  • Mert a saját kezünk munkáját élvezhetjük minden alkalommal, amikor felbontunk egy üveget.
  • Mert kedvünk szerint fűszerezhetjük is a különböző paradicsomokat.

A sűrített paradicsom befőzése télire:

A sűrített paradicsom befőzése során először is a héjat el kell távolítanunk (vágjuk be, majd forrázzuk le, így egyszerűbb pucolni), majd a belső, magos részt. A paradicsom húsát 90 perc alatt egy lábosban teljesen puhára főzzük. Ezt követően a paradicsom befőzés után botmixerrel simára turmixoljuk ás dunsztosüvegbe porciózzuk.

Készítette: Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás