Fahéjas szilvatorta

Hozzávalók:

  • 75 dkg szilva 
  • 10 dkg vaj      
  • 10 dkg kristálycukor, vagy energiamentes édesítőszer (pl.: eritrit)
  • 2 db tojás       
  • 5 dkg liszt     
  • 15 dkg darált mandula          
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és félretesszük. A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összeforgatjuk a lisztet, a mandulát, a fahéjat és a sütőport, majd összedolgozzuk a vajas masszával. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk. Elhelyezzük rajta az előkészített szilvát, és kissé belenyomkodjuk a tésztába. Végül 175 fokra előmelegített sütőben, 35-45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás