Édeskömény leves kaporral

Az édeskömény ideális alapanyag gyors és egyszerű levesek készítéséhez. Példa erre a kapros édeskömény krémleves, amely nem csupán különleges, de szuper vitaminbomba lehet a hűvös szezonokban..


Hozzávalók

  •     1 ek olívaolaj vagy vaj vagy Rama
  •     1 nagy salotta hagyma
  •     1 nagy édeskömény
  •     20 dkg újkrumpli
  •     Fél liter alapleves (csirke vagy zöldség)
  •     1 nagy maréknyi kapor

Elkészítés

    A hagymát felaprítjuk, majd egy lábasban felmelegített olajban puhára sütjük.
    Közben a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. Az édesköményt megmossuk, felaprítjuk.
    A zöldségeket a puha hagymához adjuk, 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplevessel. Felforraljuk, fedő alatt, alacsony hőfokon kb 10 percig rotyogtatjuk.
    Amikor a zöldségek puhák, beleszórjuk a felaprított kapor leveleket, botturmixszal vagy mixerben pürésítjük.
    Melegen tálaljuk.

Tippek

    Tálaljuk friss péksüteménnyel vagy crostini falatokkal.
    A turmixot állítsuk a legerősebb fokra, ezzel elég 30-60 másodpercig turmixolni. Ha túl sokáig turmixoljuk, a krumpliban található keményítő kiválik, és a leves túl sűrű és ragadós lesz!
    Ha kevesebb alaplevest adunk hozzá, és csak félig  pürézzük, akkor egy egészséges főzeléket kapunk!
    A kapros édeskömény krémleves szuper egészséges, ideális fogyókúra, diéta alatt (mert sokáig telít – lásd hatásos fogyókúra). Továbbá passzol vegán, vegetáriánus és egészségtudatos étrendekbe.

Forrás: www.tutitippek.hu



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás