Cékla – Füstölt cékla túróval

Jamie Olvier receptje.

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes cékla
  • 15 dkg túró
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 dl joghurt
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss fűszernövények (pl kakukkfű, zsálya, borsikafű)

Elkészítés:
Beüzemeljük a faszénsütőt, még akkor is, ha a télen nem szívesen grillezünk. A céklákat duplán hajtogatott fóliába csomagoljuk, megszurkáljuk késsel és 30-40 percre a parázs közé dugjuk, ameddig megpuhul. Közben elkészítjük az öntetet. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olívaolajat, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Ha a cékla megpuhult, a feketére égett részeket levágjuk és felszeleteljük. A túrót rátesszük és még melegen beburkoljuk. 

Forrás: www.nlc.hu

  • cékla
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás