C-vitaminban gazdag barackos turmix

Hozzávalók:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 db érett sárgabarack
  • ½ citrom frissen facsart leve
  • 1 db érett banán
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés:

Turmixoljuk le a gyümölcsöket, majd adjuk hozzá a citrom frissen facsart levét és a natúr joghurtot. A hozzávalókat alaposan keverjük össze és öntsük egy kisebb méretű üvegtálkába, a tetejét pedig szórjuk meg őrölt fahéjjal.

Érdekesség:

Egy amerikai kutatás szerint a fahéjban található aldehid segít a vércukorszint optimalizálásában. A kutatók megfigyelték, hogy a fahéj hatására csökken az éhgyomri vércukorszint, javul a szervezet inzulinválasza olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása a diabéteszben szenvedők számára is segítség lehet.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás