Brokkoli – Csupa zöld metélt

Finom és egyszerű tésztasaláta.

Hozzávalók 2 főre: 
1 kis fej brokkoli, 
1 marék friss spenót, 
kb. 10 dkg zöldborsó (zsengébb fajta, friss, vagy mirelit), 
2 dl tejszín, 
1 dl víz,  
1 csapott ek zsiradék, 
só, 
szerecsendió, 
2 gerezd fokhagyma
kb. 15 dkg zöld színű széles metélt tészta (algás, vagy spenótos)

Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a borsóval együtt pároljuk meg. A spenótot fonnyasszuk meg a zsiradékon, reszelt fokhagymával együtt. Ez pár percet vesz igénybe attól függően, milyen spenótot használunk. A bébi spenót 3-4 perc alatt elkészül, a sima nagyobb levelű spenótnak viszont több időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen. Közben forraljunk fel vizet, és főzzük ki a metéltet. Ha megfonnyadt a spenót, öntsük fel a tejszínnel, ha kell, pici vízzel javítsunk a mártás állagán. Ízlés szerint sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Ha beforrt a mártás, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket is, és további 1-2 percig főzzük a ragut. A kifőtt tésztára rászedjük a zöld ragut, és füstölt sajttal (pl. edami) megszórva tálaljuk. 

  • brokkoli


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás