Aszalt kajszibarack tápanyagértéke

Az aszalt kajszibarack tápanyagértéke.

Aszalás esetén kajszibarackból válasszuk a nem túl érett, sárga húsú fajtát. Ha pár pillanatra forró vízbe mártjuk a gyümölcsöt, a héja nagyon könnyen és szépen lejön. Ezután megfelezzük és kivesszük a magját, majd a fél gyümölcsöket a szárítórácsra tesszük domború részükkel felfelé. A magas víztartalom miatt aszalás előtt célszerű a kajszit kicsit szikkasztani. 1 kg kajsziból 15 dkg aszalvány készíthető.

Tápanyagérték

Víz

g

30.89

Energia

kcal

241

Energia

kJ

1009

Protein

g

3.39

Zsír

g

0.51

Szénhidrát

g

62.64

Rost

g

7.3

Cukor

g

53.44

Szacharóz

g

7.89

Glükóz-dextróz

g

33.08

Fruktóz

g

12.47

Keményítő

g

0.35

Ásványi anyagok

Kalcium (Ca)

mg

55

Vas (Fe )

mg

2.66

Magnézium (Mg)

mg

32

Foszfor (P)

mg

71

Kálium (K)

mg

1162

Nátrium (Na)

mg

10

Cink (Zn)

mg

0.39

Réz (Cu)

mg

0.343

Mangán (Mn)

mg

0.235

Szelén (Se)

mcg

2.2

Vitaminok

C

mg

1.0

Thiamin

mg

0.015

Riboflavin

mg

0.074

Niacin

mg

2.589

Pantoténsav

mg

0.516

B6

mg

0.143

A

mcg_RAE

180

Béta-karotin

mcg

2163

E

mg

4.33

K

mcg

3,1

  • sárgabarack


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás