Almás-habos sütemény

Igazi klasszikus ez az almás-habos sütemény, amibe igazi élmény beleharapni: a hab ropogós, az almás réteg fűszeres és szaftos, a tészta pedig szuper omlós. Próbáljátok ki Ti is, mert bizony érdemes!

Hozzávalók / 12 adag

Almás töltelékhez:

  • 1.7 kg alma
  • 125 g nádcukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg

Tésztához:

  • 18 dkg vaj
  • 80 g cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 75 ml tej

Habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

Almás töltelék:

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a nádcukrot, a citrom héját és levét, valamint a fahéjat és a szegfűszeget. Összekeverjük, és puhára pároljuk.

Tészta:

  1. A puha vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport és a tejet, és összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha ragadósnak találjuk a masszát, így jó!
  3. Egy 20x30cm-es tepsit kivajazunk-kilisztezünk, és belekanalazzuk a tésztát. Spatulával elegyengetjük, majd rákanalazzuk a párolt almát, és azt is elsimítjuk.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

Hab:

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük – akkor jó, ha a tálból fejjel lefelé fordítva sem folyik ki a hab.
  2. Az elősütött tészta és almaréteg tetejére kanalazzuk a tojáshabot. Egyenletese elterítjük rajta, és villával mintát húzunk bele.
  3. 145°C-os sütőben 20 percet szárítjuk, amíg a hab teteje megkeményedik, de a belseje még puha marad.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni a süteményt, majd felkockázva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 145°C
  • tepsi mérete: 20×30 cm
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás